Paradicsomos zöldbab


Ez az étel egy jó meleg nyári napon született, kerti sütögetés közben. Csak mert volt otthon zöldbab, és köretre volt szükség a faszénen sült hús mellé. Itt derült ki, hogy lehet főételként is enni, nemcsak köretként. Finom hidegen, melegen is. Természetesen friss, zsenge zöldbab a legmegfelelőbb a készítéséhez.
Elkészítése roppant egyszerű. Kell hozzá hagyma, paradicsom, petrezselyem, ja és a bab.
Párolóedényben, gőz fölött párold meg a zöldbabot roppanósra. Ne főjön szét, mert úgy nem annyira gusztusos. Közben kevés olívaolajon piríts apróra vágott hagymát. Fél kiló babhoz egy kisebb fej elegendő.  Hámozz meg egy-két paradicsomot, vágd apróra és tedd a hagymára. Rotyogtasd 5-10 percig.
Közben a zöldbab is készre párolódik. Ha kész, tedd is bele a paradicsomos szaftba. Adj neki még 2-3 percet, hogy összeforrjon, és szórj rá rengeteg friss petrezselymet. Kész.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések